Livia's blog

welcome to a place where nature and universe are full discover

Dacă va plăcut sau v-au folosit posturile lăsați un comentariu.
Mulțumesc!

Friday 26 November 2010

4 mituri despre parul tau


Credeai ca stii totul despre parul tau? Ei bine, mituri aparute in urma cu mult timp sunt in prezent desfiintate. Printre cele mai cunoscute opinii eronate cu privire la podoaba noastra capilara se afla si urmatoarele 4, pe care cercetatorii au decis sa le demonteze complet. Si, se pare, au si reusit, cu argumentele de rigoare.


-
daca mi-as rade parul, acesta ar creste rezistent si sanatos: Poti incerca aceasta metoda, insa noi nu iti recomadam aceasta schimbare drastica, mai ales ca feminitatea este din nou la moda.

Daca vrei insa sa scapi de podoaba capilara doar pentru ca firul de par sa creasca puternic si frumos, avem o veste proasta - parul tau va fi, dupa radere, la fel ca inainte. Asadar, nu merita sa experimentezi pe propriul cap aceasta metoda ce, spun specialistii, nu da rezultatele asteptate.


-
daca imi tund parul frecvent, va creste mai repede si mai sanatos: Desi taierea varfurilor este recomandata pentru indepartarea varfurilor despicate si improspatarea coafurii, aceasta actiune nu are nici un fel de legatura cu viteza de crestere a firului de par.

Este bine de stiut totusi ca procesul natural si firesc de crestere este unul mai alert in anotimpul cald ( 1 - 1.5 cm ) si ceva mai lent ( 0.50 - 1 cm ) - iarna.


-
produsele scumpe imi refac parul: Din pacate, acest lucru nu este real. Deseori victime ale magazinelor de specialitate, cheltuim sume exurbitante pentru ca podoaba noastra capilara sa aiba parte doar de produse dintre cele mai de calitate - sampoane, balsamuri, masti, spray-uri, etc.

Multe dintre aceste produse sunt insa nefolositaoare ori chiar daunatoare firului de par si scalpului. Cititi numai cu putina atentie lista ingredientelor si veti fi socate de ceea ce pot contine unele produse.

Sfatul stilistilor dar si al medicilor dermatologici este acela de a folosi pe cat posibil numai produse naturale, pe baza de plante ori tincturi.

Pe langa faptul ca sunt mult mai accesibile ca pret, acestea nu reprezinta nici un fel de pericol pentru sanatatea si frumusetea utilizatoarei.


-
parul nu trebuie spalat zilnic: Gresit! Daca parul are o tendinta naturala de ingrasare, este uleios si imbacsit, chiar de la o zi la alta, nu exista nici un pericol privind spalarea zilnica.

Produsele recomandate in acest caz sunt cele special create pentru spalare frecventa si cele naturale. Acestui tip de par ii este interzisa folosirea balsamului, insa daca este neaparata nevoie, acesta se va aplica doar pe firul de par si nu la radacina acestuia, cu o frecventa de 1, 2 ori pe saptamana.

In schimb, daca parul are tendinta de a se usca, evitati spalarea lui frecventa dar, daca aceasta se impune, aplicati masti speciale sau tratamente pentru acest tip de par.

No comments:

Post a Comment

Părerea ta contează!