Livia's blog

welcome to a place where nature and universe are full discover

Dacă va plăcut sau v-au folosit posturile lăsați un comentariu.
Mulțumesc!

Friday 19 November 2010

Grupa sanguina B III


Dieta

Persoanele care s-au nascut sub semnul acestei grupe sanguine sunt omnivore, astfel, regimul alimentar trebuie sa fie echilibrat, sanatos si diversificat. Aceasta grupa sanguina este singura care permite consumarea, fara restrictii, a produselor lactate. 

Cresterea in greutatea
Produsele care conduc la cresterea in greutate sunt: porumbul, graul, lintele, rosiile, alunele si semintele de susan. Aceste produse afectraza sistemul metabolic conducand la aparitia urmatoarelor simptome: oboseala, retentia lichidelor, hipoglicemie. De asemenea, glutenul din grau conduce la scadera activitatii metabolismului.

Regim alimentar
- alimente permise: carne de capra, miel, iepure, oaie, vanat, peste oceanic, legume verzi, oua, produse lactate cu un continut scazut in grasime;
- se interzice consumarea carnii de pui, deoarece contine o lectina aglutinanta care favorizeaza aparitia accidentului vascular cerebral dar si a tulburarilor de sistem imunitar;
- se interzice si consumul de nuci, arahide, seminte de susan sau floarea-soarelor deoarece contin lectine ce interfereaza cu producerea insulinei;
- tomatele ar trebuie eliminate din regimul alimentar doarece irita mucoasa stomacului;
- fructele si legumele, in general, sunt bine tolerate motiv pentru care pot fi consumate din belsug.

Exercitii fizice:
- se recomanda practicarea exercitiilor care solicita atat mintea cat si trupul, dar nu extenuante;
- se poate practica: tenis, arte martiale, ciclism, golf, drumetii.

Afectiuni posbile
Persoanele cu aceasta grupa sanguina sunt capabile sa reziste la majoritatea bolilor severe comune vietii moderne, cum ar fi bolile cardiovasculare sau cancerul. De fapt, o persoane cu grupa sanguina B-3 care urmeaza strict un regim alimentar isi poate ameliora simtitor starea de sanatate, trecand cu usurinta peste afectiuni chiar si severe. Aceste persoane sunt predispuse afectiunilor de sistem imunitar, cum ar fi: screloza multipla, lupus eritematos si sindromul de oboseala cronica.

Rezistenta la stres
In situatii de stres extrem individul cu aceasta grupa sanguina manifesta: perturbarea somnului, rezistenta la insulina si hipotiroidie, astfel, stresul poate agrava afectiunile cu care acesta deja se confrunta.

Grupa sanguina B-3

Mic-dejun: 1 pahar cu suc din struguri, iaurt cu cereale de orez si o banana.
Pranz: 1 sandwich din: 1 felie de branza, piept de curcan, 2 felii de paine, mustar sau maioneza. De asemenea, se recomanda consumul de salata verde. La sfarsit indicat este sa beti un ceai din plante medicinale.
Gustare: suc din fructe, iaurt, ceai din plante medicinale.
Cina: peste la gratar cu legume la aburi, 1 fruct proaspat si 1 ceasca cu ceai sau cafea.

Cei care au grupa B sunt extrem de agili, au o memorie rapida, o gandire iute si o atentie sportia, adaptandu-se usor. Sunt persoane care tind spre echilibru, avand ambitie, dar si rabdarea realizarii scopurilor. Sunt persoane precaute, dar totodata incantatoare si fascinante, empatizeaza usor cu cei din jur si au un mare grad de intelegere fata de ceilalti. Sunt persoane flexibile si prietenoase, placute si agreabile, sociabile si sincere. Evita insa de cele mai multe ori confruntarile dure si provocarile, certurile radicale.

Esti foarte curioasa si te intereseaza orice lucru nou. Asta n-ar fi un lucru rau, numai ca tinzi sa ai multe hobby-uri si interese. La inceput te entuziasmeaza orice lucru nou, dar cu timpul iti pierzi interesul si renunti usor. Totusi, tu stii care persoane si care lucruri din jurul tau sunt cu adevarat importante si merita atentia ta. Nu te multumeste mediocritatea si iti doresti sa fii cu adevarat buna in lucrurile pe care le faci. Uneori te pasioneaza atat de mult un lucru, o persoana sau un proiect incat tinzi sa neglijezi restul lucrurilor importante din viata ta. Ceilalti te vad vesela, inteligenta, sociabila, plina de energie si entuziasm. De fapt, compania oamenilor nu-ti e indispensabila. Uneori preferi sa fii singura sau intr-un loc unde nu trebuie sa faci efortul de a comunica permanent.

Grupa B

* TRASATURI: Cei din aceasta grupa sangvina sunt persoane echilibrate. Personalitati puternice, practice, optimiste si perseverente, reusesc sa-si faca usor prieteni si sa isi duca la indeplinire obiectivele propuse.
* DRAGOSTE: Sunt persoane fidele, care nu se implica decat in relatii de lunga durata, cu parteneri de viitor. Femeile, mai ales, sunt firi devotate.
* COMPATIBILITATE: Grupa B este compatibila cu grupele B si 0.
* PROFESIE: Din punct de vedere profesional, posesorii grupei B sunt angajatii-model, care se acomodeaza cu usurinta oricarui post, acceptand fara dificultate regulile impuse si ierarhiile.
* DIETA: Grupa sangvina B este tipul "nomad" - porneste de la culturile care aveau la baza pastoritul si consumau preponderent produse lactate.
* PUNCTE FORTE: veseli, optimisti, meticulosi, obiectivi si rationali.
* PUNCTE SLABE: distanti, egoisti, aroganti, incapatanati.

Grupa B, misterul în persoană

Japonezii îi compară pe posesorii grupei de sînge B cu o „peşteră“ deoarece, la prima vedere, personalitatea le este greu de descifrat. Cu toate acestea este suficient să se apropie cineva de ei pentru a înţelege cît de complecşi şi interesanţi sînt. Nu au nici principii rigide, nici idei preconcepute. E suficient să prindă drag de cineva pentru a-i accepta prietenia.
CARACTER: cei care au această sînt foarte independenţi. Nu le place ca viaţa să le fie condusă de alţii. Sînt energici, isteţi, originali şi inventivi, starea lor de spirit se schimbă ca şi vremea, dar aceste variaţii nu depind de anturaj, ci de ei înşişi.
PE PLAN PROFESIONAL: au originalitate, imaginaţie, creativitate. Graţie spiritului de observaţie şi puterii de concentrare, mai ales dacă e să facă ceea ce le place, sînt capabili să pună în practică proiecte grandioase.
HANDICAPURI: independenţa dusă la extrem. Refuză autoritatea, regulile şi ierarhiile. Este destul de dificil să fie integraţi într-o echipă sau pentru să li se delege responsabilităţi. Au impresia că reuşesc totul mai bine de unul singur.
PE PLAN SENTIMENTAL: au farmec, seducţie, magnetism. Nu scapă neobservaţi şi le place să se folosească de farmec, să se îndrăgostească şi să schimbe partenerii, deşi sexul nu este neapărat o finalitate. Spontani, neliniştiţi, trăiesc clipa, prezentul, pînă cînd dau de partenerul ideal. Abia atunci transformă prezentul în eternitate.

Doamna B

Există două tipuri de femeie B: cea născută pentru cămin şi cea care se detaşează de căsnicie cît mai mult posibil. Destul de relaxată în ambele cazuri, femeia B are multe idei însă puţine sînt puse în practică. Cu copiii îi lipseşte cîteodată autoritatea. La fel şi în sarcinile domestice. Foarte îndrăgostită de soţul ei este totuşi foarte orgolioasă. Dacă se simte înşelată va face pe detectivul, apoi se va răzbuna.

Grupa sanguina B-III - Ritmica

Esti opusa in multe puncte, Armonicului. Comportamentul tau pare dur si inflexibil, ceea ce nu te impiedica sa cazi deseori in ipohondrie, dand atentie excesiva micilor necazuri de sanatate, dar, pe un alt plan, poti fi o prietena foarte sigura. Nu esti aproape deloc adaptabila, pentru ca evoluezi in propriul tau ritm, fara sa-ti pese prea mult de lumea exterioara. Astfel, ai multe dificultati in a te pune in locul altora. Abordezi problemele mai curand intr-o maniera analitica si te poti indrepta deci bucuroasa catre specializare sau expertiza. Esti dotata pentru matematica. In acest spirit, ai simtul determinismului si al fatalitatii, cautand cu pasiune adevarul (contrar armonicului, care este in cautarea frumusetii).

Grupa de sange B

Aceasta este cea mai practica dintre toate grupele de sange. Perfectionisti in tot ceea ce fac, sunt gata sa inceapa un proiect si sa nu se opreasca din munca pana nu l-au terminat cu bine. Cand faci ceva, toata atentia ta se indreapta acolo. Esti capabila sa-ti urmezi scopul pana la capat, indiferent de parerile celor din jurul tau.

Esti incapatanata ca un catar, punand adesea regulile si ideile tale mai presus decat ale celorlalti. Personalitatea de tip B este individualista, pune ratiunea mai presus de sentimente, si de aceea poate parea mult prea serioasa. Oamenii cu grupa de sange B sunt considerati voluntari si neconventionali, uneori pana intr-un grad de neacceptat.

Caractere bine intentionate, conduse de impulsuri, personalitatile B sunt compatibile cu B si AB. Printre cei care iti impartasesc grupa de sange se numara Leo di Caprio, Paul McCartney si Jack Nicholson.

Grupa sangvina B (III) are o "origine" destul de contestata. Unii afirma ca ea este descendent direct al grupei O (I), ceilalti ca ar fi rezultatul finalizarii mutatiei grupei sangvine A (II) - deci aceasta este originea grupei B. 
Cei care afirma ca "B"-ul este urmasul grupei O argumenteaza prin aproximativa similitudine de aparitie a grupei B (15.000 - 10.000 i.Ch.) cu cea a grupei A (20.000 - 10.000 i.Ch.). Afirmatia "in acea perioada rata mutatiilor la om era net superioara musculitei de otet (Drosophila M) - detinatoarea recordurilor in domeniul ratei mutatiilor" este des folosita pentru a argumenta aceasta aparenta suprapunere temporara, fiind normala o descendenta O - A si B. In plus ei introduc argumentul compatibilitatii sangvine (din punctul de vedere al transfuziei) intre grupa O si grupele A si B si a incompatibilitatiii intre grupa A si B. Este "folosit" si un argument de tip "psihologic" unde exista o similitudine remarcabila pentru majoritatea "calitatilor" grupei O (I) cu B (III) (dar, bineinteles, pana "la un punct", deoarece totul este bazat pe o comparatie "de similitudine" a grupei O cu grupele B si A).
Ceilalti sustin ca este normala descendenta O - A - B bazandu-se in special pe caracteristicile de tip evolutiv care asociaza mult mai usor grupa A de B decat grupa O de B. Ei anuleaza compatibilitatea sangvina a grupei O cu A si B prin argumentul "primitivismului fizic" al grupei O care "este normal sa fie compatibila odata ce este compatibila cu toate grupele sangvine".
Aceasta grupa sangvina "caracterizeaza" inceputurile cerintelor reale de adaptare versatila a indivizilor umani. Nomazi sau sedentari ei au fost obligati sa devina mult mai creativi, mai inventivi, mai practici si mai tehnici decat inaintasii lor fapt ce a dus la "crearea" unei linii psihologice clare a detinatorilor grupei sangvine B, fiind o grupa a adaptarii si a echilibrului "in miscare". Toate aceste "cerinte" se datoreaza in special unei acute cerinte de adaptare la populatii existente, organizate care solicitau enorm mai mult echilibru, flexibilitate si creativitate fata de predecesori (omul ancestral). In plus "intervine" o crestere a cerintelor de rezistenta fizica (necesara deplasarii pe distante mari sau a muncii sustinute pentru sedentari). De altfel, indivizii "de grupa B" sunt caracterizati de cerinta imbinarii de activitate fizica cu cea de tip intelectual, creativ, stressul fiind perfect echilibrat si in primul si in al doilea caz. Unicul pericol real al acestora este "oboseala cronica" deoarece exista o oarecare predispozitie spre exagerare, spre confundarea activitatilor "necesare" cu activitatile de "relaxare", de eliminare a stressului.
Din punct de vedere "organic", acesti indivizi beneficiaza de "capacitati" net superioare tuturor celorlalte grupe sangvine, caracteristice fiind, un sistem imunitar cu adevarat puternic, un "suport psihologic" de adaptare dintre cele mai eficiente, ca sa nu uitam de sistemul digestiv cel mai flexibil (comparativ cu indivizii detinatori de alte grupe sangvine). Totusi, aceasta "flexibilitate" are "reversul" ei deoarece sistemul digestiv tolerant favorizeaza deficite semnificative la nivelul metabolismului magneziului, cu repercusiuni la nivelul sistemului imunitar - "caderi" imunitare severe.
Sedentarii sunt mult mai adaptati aglomerarilor fiind orientati spre evolutie individuala (in detrimentul evolutiei de grup, a muncii in echipa) iar cei nomazi sunt mult mai pragmatici si mai cruzi decat majoritatea celorlalti indivizi datorita cerintelor necesare (si utile) "invazionistilor". Caracterul de asimilator al "posesorului" de grupa B este, de asemenea, demn de luat in seama, acesta mergand de multe ori pana la nivelul propriei persoane (reflexia in sistemul imunitar dand predispozitii semnificative pentru tulburarile autoimune). Dotat cu capacitatea de a suporta privatiuni si tensiuni/ stress pentru o perioada de timp indelungata se pare ca este cel mai indicat individ pentru a "proceda" la retructurari, refaceri ale unor sisteme distruse sau caduce. Aceasta predispozitie are si reversul ei in directia unnei predispozitii a indivizilor "B" spre oboseala cronica sau cedari ale sistemului endocrin (in special la nivel pancreatic - cu rezultante diabetice semnificative) in special pe fondul dezechilibrarii sistemului nervos (de retinut ca acesti indivizi poseda cel mai echilibrat sistem nervos) sau al excesului de efort fizic (caracteristic acestora fiind efortul fizic moderat) - activitatile mentale sunt superioare "nativilor" de grupa A pe fondul reactiilor preponderent fizice si agresive ale "nativilor" de grupa O. De retinut este faptul ca, echilibrul existent sau "creat" este cea mai buna solutie pentru a "elimina mostenirea" indusa de grupa sangvina A (II) in ceea ce priveste cresterea incidentei afectiunilor cardiovasculare pe fondul stressului sau al "favorizantilor" psihici.
Empatici prin excelenta, detinatorii de grupa B (III), au capacitatea de a intelege si de a se intelege foarte usor cu cei din jurul lor. Adaptandu-se foarte usor la diferitele tipuri de personalitati ei prezinta un fel de mecanism de feed-back relational fiind "cuprinsi" de armonie si "eterism" in conditiile in care sunt provocati de cei din jurul lor sau de confruntari nascute de idelurile sau mediul lor de viata (de retinut este faptul ca "membrii" acestei grupe sangvine (B) sunt cel mai des intalniti printre cei care "au realizat ceva semnificativ in viata" (fie din punctul de vedere propriu, fie din punctul de vedere al celor din jur - de retinut ca majoritatea populatiilor traditionale evreiesti sunt "de grupa B" indiferent de localizarea acestora si, ca un fapt divers, religia si cultura iudaica precum si cea "a rasei galbene" reprezinta amestecul dintre minte, suflet si materie; inteligenta, pacea su spiritualitatea se regasesc alaturi de un fizic robust, alaturi de disponibilitatea pentru lupta).
Aceasta grupa sangvina are incidenta maxima la populatiile din China, Coreea, este intalnita in proportii considerabile in podisul Himalaya, India, Orientul Mijlociu, regiunea Ural (in special la "locuitorii stepelor") si toata partea sudica a Asiei (cu pondere ridicata si in Japonia) si isi diminueaza incidenta odata cu "inaintarea" catre vestul Europei (cu o particulara crestere la nivelul popoarelor germanice).

No comments:

Post a Comment

Părerea ta contează!