Livia's blog

welcome to a place where nature and universe are full discover

Dacă va plăcut sau v-au folosit posturile lăsați un comentariu.
Mulțumesc!

Friday 19 November 2010

Machiaj pentru ochi caprui





Cum sa iti alegi machiajul daca ai ochii caprui


Alegerea machiajului pentru ochi in functie de culoare acestora reprezinta un mod sigur de a-ti accentua in mod placut trasaturile ochilor. Pentru aceasta, alegerea unei anume culori este la fel de importanta ca si alegerea unei tehnici adecvate. Iar la final, rezultatul va fi unul spectaculos, machiajul reusind sa iti schimbe



Ce culoare de creion de ochi ti se potriveste?


Daca ai ochii caprui, nuantele calde de albastru si maro, gri albastrui, auriu, purpuriu sau violet sunt cea mai buna alegere. Mai mult chiar, poti folosi combinatii de doua sau trei nuante de culoare care sa iti puna in valoare si mai bine nuanta ochilor.


Pe de alta parte, diferitele nuante metalizate si de auriu sau argintiu metalizat precum si variatele nuante de roz aduc un plus de atractivitate ochilor tai caprui.


Si pentru ca vorbim de nuante, este bine sa stii ca cele mai deschise vor da ochilor tai un aspect natural iar cele mai inchise vor da ochilor un look dramatic. Insa pana la urma doar prin experimentare vei gasi formula perfecta.



Cum sa iti alegi tusul de ochi potrivit?


- Pentru a face ochii caprui sa iasa in evident, trebuie sa alegi un tus inchis la culoare intr-o nuanta care sa fie cat mai apropiata de nuanta machiajului pe care il porti. Astfel, tusul de ochi intr-o nuanta de albastru marin sau movuliu merge perfect cu machiajul pe tonuri de albastru sau purpuriu.


- Incearca pentru un efect special sa iti evidentiezi ochii cu un roz pal.


- Evita cu desavarsire nuantele de negru in conditiile in care acestea iti accentueaza prea mult ochii, intr-un mod oarecum inestetic. De altfel, poti inlocui negrul cu nuante calde de maro, albastru si gri.


- Pentru un look mai dramatic poti combina un machiaj usor al ochilor combinat cu un contur ceva mai accentuat – spre exemplu poti incerca un contur albastru inchis cu un fard de pleoape intr-o nuanta usoara de mov.


- O metoda simpla si sigura pentru un look deosebit este sa folosesti un tus de ochi lichid.

Sfaturi pentru folosirea tusului de ochi


In primul rand trebuie sa stii ca scopul machierii ochilor este acela de a accentua culoarea lor naturala. De aceea, pentru un machiaj reusit este indicat sa stii din start ce stil vrei sa adopti: natural, clasic sau dramatic? Iata in cele ce urmeaza cateva sfaturi ce te vor ajuta sa iei decizia corecta mult mai usor.


- Primul lucru pe care trebuie sa il cunosti este ca atunci cand ai ochii caprui, optiunile in ceea ce priveste machiajul sunt dintre cele mai numeroase.


In alta ordine de idei, o prima regula ce trebuie sa o cunosti este ca nuantele deschise accentueaza, scot in evidenta si creeaza aparenta unor ochi mari, in timp ce nuantele inchise realizeaza contrariul conturand ochii si dand o senzatie de micsorare a acestora. Cunoscand acest fapt, te poti juca cu nuantele deschise si inchise, combinand un tus de ochi intr-o nunata inchisa, cu un fard de pleoape si o mascara deschise la culoare.


- Pentru a-ti scoate ochii in evident , pastreaza-ti restul machiajului cat mai discret alegand nuante neutre pentru pentru buze si obraji.


- Pe de alta parte pentru a capata un look natural, trebuie sa aplici in jurul ochilor nuante deschise precum cea a sampaniei, piersicii, un roz usor, sau un maro deschis.


- Un machiaj pe tente de roz combinat cu nuante mai inchise in zona micilor pliuri ale pleoapei iti vor face ochii mai stralucitori.


- Culorile aflate in opozitie se scot reciproc in evident.


- Fardul de ochi cu sclipici iti va deschide privirea.


Culori neutre pentru ochii caprui


- Daca vrei sa le conferi ochilor tau in look natural poti incerca un fard de ochi intr-o culoare neutral cum ar fi nuantele de maro, gri sau piersica, etc. De asemenea, la alegerea tusului sau creionului de ochi poti merge pe un maro inchis sau chiar pe negru ( pentru un look mai intens).


Cum sa aplici mascara pentru ochi caprui


Rasuceste-ti genele si acopera-le cu mascara. Poti experimenta cu diferite mascara colorate care pot sa iti scoata in evident culoarea capruie a ochilor. Spre exemplu, un albastru inchis poate fi chiar mai eficient decat clasicul negru.


Pe de alta parte, stii deja ca genele sunt negre si evident ca nu este dificil sa folosesti o mascara neagra insa daca urmaresti un aspect cat mai natural, nu ar strica sa incerci o mascara in tonuri de maro



Cum sa aplici machiajul pentru ochi caprui





1. Aplica putin fond de ochi pornind de la geana spre spranceana. Foloseste pentru aceasta prima etapa o nuanta neutra.


2. Aplica un fond de ochi ceva mai inchis pe la pliurile pleoapei si imbina treptat cele doua nuante terminand in dreptul sprancenei.


3. Aplica o nuanta mai inchisa de fond de ochi , folosind insa aceeasi culoare, in colturile exterioare ale pleoapelor.


4. Pentru un aspect mai luminos poti sa aplici un fond cu sclipici in colturile interioare ale ochilor.


5. Subliniaza cu un creion de ochi pleoapele superioare si eventual si pe cele inferioare.


6. Aplica mascara pe gene, cu un accent deosebit pe colturile exterioare


Pentru un machiaj simplu si rapid, aplica un fond de ochi pastelat si cu sclipici pe toata pleoapa, rasuceste-ti genele si aplica doua straturi de mascara maro sau gri cu un accent deosebit pe colturile exterioare ale ochilor.

No comments:

Post a Comment

Părerea ta contează!