Livia's blog

welcome to a place where nature and universe are full discover

Dacă va plăcut sau v-au folosit posturile lăsați un comentariu.
Mulțumesc!

Friday 19 November 2010

Tu ce perie de par folosesti?

Stiai ca o perie de par aleasa corect poate sa-ti faca parul sa arate mai sanatos, mai stralucitor si aranjat? Poate nici nu te-ai gandit pana acum de ce periile de par vin in diferite forme si marimi, dar totul are o logica. Acum este momentul sa intelegi de ce coafeza ta are 20 de tipuri de perii si tu ai doar una.

Peria se alege in functie de tipul de par: gros, subtire, lung, scurt etc., iar ca regula generala trebuie sa ai grija ca ea sa fie realizata din par natural, mai ales in cazul in care o folosesti zi de zi si nu doar atunci cand vrei sa-ti coafezi parul.

O perie de par bine aleasa poate sa fie si cheia catre o coafura perfecta.

Iata principalele tipuri de perii de par:

Peria plata

perie Fie ca alegi un model cu dinti din plastic sau unul din fire naturale, peria plata este indicata in cazul in care ai un par lung, des si cu firul gros. Te ajuta sa-l transformi intr-un par moale, fin si drept fara prea mult efort. Nu este indicata in cazul incare iti doresti o coafura cu volum.

Mai mult, acest tip de perie realizeaza si un masaj al scalpului atunci cand este folosita. Previne efectul de electrizare si stimuleaza circulatia sanguina a pielii capului.

Peria plata (ovala) este perfecta atunci cand iti doresti un par drept si te ajuta sa-l descurci foarte usor pana la varfuri, fara a forta prea mult firul.

Propunerea Mayra: perie The Body Shop

Peria cu perna

perie Peria aceea care arata ca o pernita de ace (de obicei confectionata din plastic), este perfecta pentru parul de lungime medie.

Ai nevoie de ea daca ai parul: lins, neted, fin si destul de subtire. Gaurile din perna de baza, prin circulatia aerului, ajuta la o uscare mai rapida a parului.

Propunerea Mayra: perie Sephora

Peria termala

perie Peria termala lucreaza "mana in mana" cu feonul. Daca alegi o peria rotunda, poti obtine bucle senzuale (fie mici, fie mari, depinde de marimea ei), in plus, ele ofera o stralucire de oglinda parului (chiar si celui mai rebel sau deteriorat). Este perfecta si in cazul parului lipsit de volum.

Poti achizitiona o perie termala chiar de la salonul la care mergi de obicei sau din majoritatea hipermarket-urilor.

Peria de styling

perie Acest tip de perie este folosit pentru a netezi, a-i da stralucire si o forma bine definita parului. Ele iti ofera un control sporit asupra parului.

Peria "aerisita"

perie Acest tip de perie are multe gauri la baza, lucru care permite aerului sa treaca prin ea si in acest fel parul se usuca mult mai repede. Este ideala daca iti doresti un par plin de volum si este indicata parului scurt, lipit de cap si fara forma.

Propunerea Mayra: perie Avon

Peria rotunda

perie ... cu suport de lemn este indicata parului scurt si cret. Te ajuta sa-l intinzi fara prea mult efort si sa pui la punct si cele mai neastamparate bucle.

Propunerea Mayra: perie Sephora

No comments:

Post a Comment

Părerea ta contează!