Livia's blog

welcome to a place where nature and universe are full discover

Dacă va plăcut sau v-au folosit posturile lăsați un comentariu.
Mulțumesc!

Tuesday 11 January 2011

Produse cosmetice ascunse in camara ta


Cheltuim de multe ori sume de bani ridicole pentru o sumedenie de produse cosmetice care, uneori, ajung sa zaca uitate pe un raft in baie sau intr-un sertar dedicat. In incercarea de a alege produse cat mai naturale pentru pielea ta, nu ar fi rau sa faci un ocol pana in bucatarie sau camara. Vei fi uimita cate produse cosmetice poti inlocui cu ceva ce folosesti de obicei la bucatarit. Pe langa economiile de rigoare, te vei alege si cu cateva substante mult mai sanatoase pentru pielea ta decat clasicele cosmetice ale caror efecte pe termen lung pot fi uneori surprinzator de neplacute.

1. Uleiul de masline

Uleiul de masline este un fel de elixir magic: antioxidant natural, el contine o mare cantitate de vitamina E, atat de importanta pentru a avea o piele frumoasa. Exista numeroase moduri in care poti folosi uleiul de masline in afara bucatariei. Pentru aplicari in scop cosmetic foloseste uleiul de masline extra-virgin fiindca nu este procesat, deci nici tratat chimic.

Masca pentru par: Amesteca uleiul de masline cu o cantitate de ulei de lavanda (pentru mirosul placut) apoi aplica-l pe toata lungimea parului cu ajutorul unei dischete demachiante. Infasoara-ti apoi parul intr-un prosop si lasa uleiul sa patrunda in structura firului de par timp de jumatate de ora. Clateste apoi bine cu sampon si aplica balsam. Este indicat sa aplici aceasta masca o data pe luna, sau de doua ori in timpul sezonului rece. Efecte: Parul va capata un luciu natural, va fi mai hidratat. Efectele uleiului de masline sunt vizibile mai ales asupra parului fragil.

Tratament pentru unghii: Inainte de manichiura obisnuita pe care o faci acasa, inmoaie-ti degetele (prima falanga) in ulei de masline caldut. Mentine pentru 3-5 minute. Efecte: Intareste unghia si inmoaie cuticulele foarte repede.

Demachiant natural: Uleiul de masline este un veritabil produs demachiant. Pe langa faptul ca iti va curata pielea de impuritati, uleiul de masline hidrateaza pielea in profunzime si inlatura produsele rezistente la apa mult mai usor decat un demachiant obisnuit.

Hidratarea pielii: Uleiul de masline poate face minuni pentru infrumusetarea pielii. Poti amesteca o cantitate de ulei de masline cu uleiul pe care il folosesti in mod obisnuit pe plaja. Uleiul de masline este cunoscut pentru faptul ca accelereaza procesul de bronzare al pielii si confera un colorit frumos, auriu. Nu renunta insa la produsele cu factor de protectie solara, deoarece uleiul de masline nu inlocuieste aceasta functie a produselor cosmetice.

Pentru a hidrata in profunzime mainile sau picioarele (extremitatile sunt predispuse la efectele aerului rece) aplica seara o cantitate generoasa de ulei de masline. Culca-te cu o pereche de manusi si/sau sosete de bumbac si dimineata vei vedea rezultatele. Repeta procesul daca este nevoie.

2. Uleiul de ricin

Masca pentru par: Desi are efecte multiple, uleiul de ricin este cunoscut in special pentru beneficiile pe care le aduce parului cu probleme. Daca ai parul fragil si iti cade mai mult decat ar trebui, incearca aceasta masca pe baza de ulei de ricin. Amesteca o sticluta de ulei de ricin cu un galbenus de ou si zece picaturi de vitamina A. Se aplica acest amestec pe par, apoi se infasoara intr-un prosop umed, cald si se lasa timp de jumatate de ora. Se clateste bine cu apa calduta.

3. Mierea

Mierea a fost folosita ca tratament pentru infrumusetare de-a lungul timpului, inca din vremea Egiptului Antic. Popoare precum romanii, chinezii, dar si americanii considerau ca enzimele naturale din miere previn imbatranirea prematura a pielii. Datorita continutului ridicat de zahar, aminoacizi si vitamine, mierea hidrateaza pielea si este foarte benefica in compozitia unor masti faciale naturiste. Puteti folosi mierea si ca substitut pentru un balsam de buze.

Masca pentru ten deshidratat:
Amestecati o lingurita de miere cu 20 ml de lapte fierbinte si o lingurita de tarate de greu. In contact cu laptele fierbinte, taratele de grau secreta o substanta laptoasa foarte hidratanta.

Masca pentru ten gras:
O banana coapta se amesteca impreuna cu o lingurita de miere si cateva picaturi de lamaie. Pasta obtinuta se aplica pe piele timp de 15 minute. Se clateste cu apa calduta, apoi cu apa rece.